FORSIDE

OM OSS

AVLSHOPPER

UNGHESTER

TIL SALGS

BILDEGALLERI

KONTAKT

Familien består av mor Randi Aanstad født 1972, far Audun Bråten født 1967, og våre tre sønner: Tore født 1996, Lars født 2000 og Rune født i 2005. I tillegg til oppdrett av New-Forest ponnier, driver vi med mjølkeproduksjon, svineproduksjon og sauehold. Gården vår ligger i Vågå kommune i Nord-Gudbrandsdalen, på ca 750 moh. En skikkelig fjellgård med andre ord. Vi bruker kun noen få minutter til fots fra stuedøra til vi kommer opp på fjellet der Reinheimen nasjonalpark venter…... Et unikt tur/rideterreng hele året.

Audun er for det meste hjemme på heltid i gårdsdrifta, i tillegg til at han tilbyr " Inn på tunet"  tjenester.
Jeg jobber som produksjonsrådgiver i TINE meieriet øst.

Min kjennskap og erfaring med New-Forest ponnien strekker seg tilbake til 1985, da jeg kjøpte min første ponni, Ballerina. Et nydelig New-Forest hoppeføll, som jeg har hatt en enorm glede av opp gjennom åra. Det er hennes linjer som er i de fleste avlshoppene på stutteriet. Hun har en sterk rasetype og en fantastisk utstråling, og har flere ganger vært best uansett rase på utstillinger.

Etterhvert som barna har grodd til og fått interesse for ponniene, gjorde vi også som mange andre, vi gikk til anskaffelse av ei shetlandshoppe!
Det har vi ikke angra på, og derfor har vi også et beskjedent oppdrett av Shetland.

Det er mor sjøl som er hissigst når det gjelder ponniene, men far er også interessert, om enn noe mer motvillig - til tider!!

Vi bygde ny stall i 2003,med plass til 12 hester, noe som alt nå er i minste laget. Vi er i en endringsfase der vi satser på et større løsdriftsfjøs til mjølkeproduksjonen i samdrift med 4 andre mjølkeprodusenter. På sikt får vi da frigjort mer husmasse til ponniene, og håper å få til løsdrift på unghestene.

Vi satser på et lite oppdrett av New-Forest ponnier der kvalitet kommer foran kvantitet!
Målet er å ha 4 føllinger hvert år.

Avlsmål: Vårt formål er å avle rasetypiske New-Forest ponnier med godt lynne,godt eksteriør og med gode bruksegenskaper.

Skjerva New-Forest stutteri er godkjent av NPA.Besøkende er alltid velkommen